Undvik kollektivtrafiken med elsparkcykel

I tider där det är strejker eller smittspridning i samhället, kan det vara bra att undvika kollektivtrafiken. Många föredrar att slippa rusningstrafiken på det sätter överlag ändå, men just i tider som dessa kan det vara extra klokt att hålla avstånd. Då är en elsparkcykel räddningen.

En elsparkcykel 250w är alltid en bra investering för att slippa trängsel och bråk på nätterna i bussar och tunnelbana, eller för att helt enkelt bara komma fram snabbare. Du får frisk luft och tar dig fram på nolltid. Inga köer eller ofräsch luft. Du blir friskare och gladare helt enkelt.

Kom fram snabbt till jobbet!

Genom att köpa en elsparkcykel kan du ta dig fram snabbare till jobb eller möten. Ställ undan bilen om du är säljare eller affärsman och har kundmöten i samma stad under dagen. Du tar med dig din elsparkcykel vart du än går och viker ihop den och ställer i ett hörn. Det är betydligt mer miljövänligt än att ta taxi, bil eller buss till mötet och du får en liten utomhuspaus på köpet. Vad kan vara bättre?

Med många möten under dagen blir det dessutom mer ekonomiskt fördelaktigt att ta en egen elsparkcykel. Tänk vad mycket pengar du sparar in på att under många år slippa köpa månadskort eller årskort i kollektivtrafiken! En elsparkcykel håller många år utan att behöva bytas ut eller repareras och vanligtvis när du köper en modell får du garanti på köpet.

En klimatsmartare tur

Ytterligare en fördel med elsparkcykeln är att den inte påverkar miljön negativt som annan trafik kan göra. Du som vill bidra med något till jordens välmående bör tänka mer i dessa banor. Alla turer du gör i staden under dagen och under helgerna hjälper till att minska utsläppen och det om något gör det värt att införskaffa en sparkcykel.

En elscooter eller en elsparkcykel som de också kallas är således ett både bra och billigt transportmedel som både barn och vuxna kan gynnas av. Varför inte köpa varsin modell till varje familjemedlem?

Vilka regler gäller?

I viss mån och för vissa modeller klassas en elsparkcykel som en vanlig cykel. Dessa regler får du då läsa om på Transportstyrelsens hemsida. Det gäller om motorn ligger på 250w eller under. Ligger motorn på en starkare siffra gäller inte längre cykelreglerna utan faller inom ramen för mopedklassning. Då måste du även kolla så att bromsarna klarar eldprovet om du ska ut i trafiken på stan.

När du köper en elsparkcykel är det därför viktigt att du specificerar vad exakt det är du är ute efter samt att du tar dig en rejäl funderare angående modell som du eller dina barn behärskar. Det är förträffligt om dina barn kan använda en enklare modell till skolan men se till att de bemästrar elsparkcykeln så det inte sker en olycka.

Andra regler som gäller för elsparkcyklar:

  • De ska ha bromsar och ringklocka som en vanlig cykel
  • De ska ha fram- och baklysen
  • Föraren måste ha hjälm om denne är under 15 år