Lyssna på ljudbok gratis

Något som den senaste tiden blivit riktig populärt är att lyssna på ljudbok, och det finns en uppsjö av boktitlar att lyssna på – helt gratis.

Ljudboksappar blir allt mer populära att ladda hem, speciellt nu i tider när vi helst inte ska lämna hemmet om det inte är alldeles nödvändigt – vilket också gett de olika app-företagen ett rejält uppsving. Ljudboksjätten Storytel rapporterar till exempel att man sett hur kundtillströmningen dubblats bara under de sista två veckorna i mars och kunderna fortsätter komma. Och det är kanske inte så konstigt då jätten erbjuder en provperiod på 14 dagar innan du behöver börja betala för tjänsten, så om kunderna stannar kan vara en annan fråga.

Låna på bibliotek

Något som du också kan gör om du vill lyssna på ljudbok helt gratis är att låna dem på bibliotek. Men det kan vara bra att ha koll på att utlåningarna på vissa platser i landet har begränsat. I till exempel Karlskoga har biblioteket varit tvungen att begränsa utlåningen på grund av det allt högre intresset för ljudböckerna. Det bästa sättet att garanterat få tag i en bra ljudbok är därför att faktiskt ladda hem ljudboksappar och sedan betala för fortsatt lyssning, och som tur är finns det massa olika appar att välja på såsom just Storytel tillsammans med appar som Nextory och BookBeat med flera.

Tips på bra böcker

Osäker på vilken bok du ska börja med? Ett tips är att spana in de olika topplistorna som finns att kika på eller lyssna på bokproffsens olika läsetips. I till exempel tidningen Bohusläningen tipsas både om bästsäljare och om gömda bokpärlor som verkligen kan vara värda att läsa – eller lyssna på.