Därför är det smart med egen pool

En egen pool är en dröm för många och de goda nyheterna är att det idag är enklare att än någonsin att förverkliga den. Det finns många praktiska och överkomliga alternativ som passar både små och stora bostäder, och det är dessutom en riktigt bra investering för framtiden.

Yellow,Swimming,Pool,Ring,Float,In,Blue,Water.,Concept,ColorDet finns många olika typer av pool att välja bland om du funderar på att slå slag i saken. Vilken typ du ska välja beror dels på hur mycket utrymme du har till foga, dels på vad du vill göra med din pool. Vill du träna eller bara chilla – eller kanske både och? Till de populäraste alternativen hör:

  • Themopool – en välisolerad pool som kan byggas i olika storlekar och som du kan ha flera tillbehör till, exempelvis uppvärmning, belysning och jetstrålar att träna med
  • Terasspool – en mindre, rund pool med sittplatser som kan värmas upp
  • Badtunnor – kan ställas i princip var som helst och värms med ved, gasol eller el

Många fördelar med pool

Som redan nämnts kan en pool höja marknadsvärdet avsevärt på din bostad. Den kan bli den avgörande faktorn för potentiella köpare som velar mellan två olika egendomar, och utgör en kul touch till alla hus. De främsta fördelarna med att skaffa egen pool har dock med ditt eget välbefinnande att göra. Att ta en stund i en badtunna eller ett badkar är bra för hälsan och är skönt för både kroppen och knoppen. Du kan koppla av efter en stressig dag, mjuka upp muskler och leder och få en välbehövlig stund för dig själv eller i sällskap med familj och vänner. Även kallbad är nyttiga eftersom de boostar ditt immunförsvar och ger dig både mer energi och bättre sömnkvalitet. Har du en lite större pool kan du träna i den. Simning anses vara en av de bästa träningsformerna då du får både styrka och kondition, och den låter människor i alla åldrar motionera smidigt. Dessutom sparar du på pengar och energi genom att inte behöva ta dig till simhallar eller gym, och du slipper utsätta dig för smitta.

Välj rätt modell

Beautiful,Girls,At,Swimming,Pool,In,SummerFör att du verkligen ska få ut så mycket som möjligt av din pool är det viktigt att du väljer den modell som passar dig allra bäst. Vill du träna är det bättre med en thermopool än en badtunna, medan du som bara vill kunna koppla av inte behöver någon större bassäng. Andra frågor som du bör ställa dig är hur många som ska använda poolen och vilken tid på året. Hade du tänkt använda den enbart som en egen träningsmetod eller planerar du trevliga poolpartyn och sammankomster. Om du har barn är det viktigt att poolen är skyddad under tiden du inte använder den och därför bör du även se över dess tillgänglighet via dörrar eller inhägnader. Eftersom det är så lätt att värma upp vattnet med olika metoder kan det också vara smart att ta en funderare över hur du helst vill genomföra uppvärmningen. Ett är dock säkert, med en egen pool kommer du få många härliga stunder i framtiden.