Att investera i din lycka är gratis

Lycka kan för alla vara olika saker. Ett vanligt ordspråk säger att “pengar kan inte köpa lycka” och det stämmer. Självklart kan materiella ting skapa en tillfällig tillfredsställelse i livet, men det ersätter inte lyckan som du själv skapar och lycka är gratis.

Ibland när vi känner oss nedstämda försöker vi må bättre genom att köpa den där tröjan som vi tittat på länge eller unna sig något annat som är kanske lite för dyrt. När vi intalat oss själva att det är någonting bra kommer kroppens belöningssystem kicka igång och därför kan det uppfattas som att lycka måste kosta pengar. Däremot är denna lycka inte långvarig, utan vi kommer tröttna på vårt inköp och sedan behöva införskaffa ytterligare något nytt för att hålla flödet i belöningssystemet igång. Därför vore det ännu bättre när du hittar din lyckokick i något som är gratis istället för att lägga pengar på saker du inte behöver. 

Vad behöver vi göra för att bli lyckliga? 

Forskning säger att inställning är A och O i receptet för lycka. Om vi bestämmer oss för att vara lyckliga har vi större chans att styra oss till en mer positiv livsstil. Law of attraction är något vi kan lära oss att använda för att dra saker som vi vill ha åt oss genom att fokusera på det är vi söker. Det låter enklare än vad det är men det går att lära sig. 

Äta, sova, träna! Vid det här laget kan det vara ganska tröttsamt och höra att rutiner är nyckel till välmående, men det är också helt sant. Om din kropp inte får den energi och återhämtning den behöver kommer inte huvudet heller må bra och om huvudet mår bra, blir vi lyckligare. Se till att hitta ett mat och sovschema som Skalman!

Det är viktigt att leva här och nu för att uppskatta det vi har, men det är också viktigt att blicka framåt. Ställ upp mål som du strävar emot för att skapa motivation och du kan även planera in aktiviteter och resor för att ha något att se fram emot.