Så sänker du dina elkostnader

Att tänka på din elförbrukning är bra både för din plånbok och miljön. Om du vill tänka på miljön lite extra ska du välja miljömärkt el. Att jämföra och byta elavtal är ett enkel knep om du också vill spara pengar.

Om du vill bli mer elsmart och sänka din energiförbrukning har du allt att vinna på att jämföra och byta elavtal. Det är inte alltid att elavtalet som du en gång tecknade är lika förmånligt efter en period. Om du vill ha ett riktigt bra elavtal ska du kolla in Telge Energi som har väldigt bra priser och de har ofta bra erbjudanden som exempelvis fri avgift en period. De säljer el som är märkt med Bra Miljöval och väljer aktivt att satsa på bland annat svensk solkraft. De arbetar även för hållbar vattenkraft. Att välja ett elbolag som har miljömärkt el är ett mycket bra val om du vill värna om miljön lite extra. Miljömärkt el kommer endast från förnybara källor.

Läs igenom avtalet

När du ska byta elavtal är det viktigt att du kolla upp uppsägningstider och bindningstider, det kan skilja sig mellan olika bolag. När du byter avtal ska du inte glömma att säga upp ditt gamla. Att byta avtal kan göra att du sparar mycket pengar och den stora fördelen är att det inte alls tar lång tid att genomföra ett byte.

Smarta och enkla tips för att spara el

Set,Of,Decorative,And,Vintage,Light,Bulbs.Det är inte bara elavtalet som kan göra stor skillnad för plånboken. Genom att anamma enkla tips och trix för vardagen kan du sänka din elförbrukning men också ditt klimatavtryck. När du ska värma upp mat hemma är mikrovågsugnen det mest energismarta alternativet. När du ska koka upp vatten beror det på vad du har för spis vilket alternativ som är bäst. Om du har en gammal spis är vattenkokaren bättre men om du har en induktionshäll ska du använda spisen. Att ha kylen och frysen inställd på rätt temperatur är bra för att de ska dra minimalt med el. När du ska ladda din telefon är det bra att inte låta den sitta i laddaren mer än nödvändigt. Tänk på att dra ut laddaren när du har använt den. Det finns mängder med små saker som du kan göra som tillsammans gör stor skillnad.