Så ska du tänka för att låna smart

Du skulle behöva extra pengar i plånboken. Då är det smart att låna pengar på rätt sätt, så att du inte betalar för mycket i ränta och att du på ett enkelt sätt kan betala tillbaka lånet. För de flesta svenskar är ett kreditlån ett klokt val.

När du ska ta ett lån är det viktigt att du tänker igenom lånet och att du inte lånar mer pengar än du behöver. Pengarna ska betalas tillbaka. Samtidigt är det en stor förmån att kunna låna pengar. Många gånger är ett kreditlån det bästa valet. Ett kreditlån innebär att du lånar en viss summa, som 30 000 kronor, men det är bara pengarna som du använder som du behöver betala ränta på. Du har mycket större kontroll och kan snabbt betala tillbaka pengarna. När du tar ett kreditlån behöver du inte heller uppge vad du ska använda pengarna till. Ett kreditlån eller kreditkort är en smart buffert för oförutsedda utgifter. Gå in på Expresskredit och ansök om ett smart kreditlån och få snabbt mer pengar på bankkontot.

Det finns flera fördelar med kreditlån

Det finns många fördelar med att ta ett kreditlån. Först och främst har du mer kontroll och inflytande över ett kreditlån än över andra lån. Ingen frågar dig hur du ska använda pengarna. Du kan resa för dem, köp mat, betala räkningar eller bara ha det som en backup för oförutsedda utgifter. För det andra lånar du på sätt och vis av dig själv. Med ett kreditlån har du fått tillgång till en viss summa pengar, som 10 000-300 000 kronor, men det är bara de pengar som du använder som du behöver betala ränta på. Om du inte använder en krona, finns pengarna bara där utan att det kostar dig något. Det är en orsak till att många svenskar väljer just ett kreditlån: du behöver akut 15 000 kronor till en ny dator, nyttjar 15 000 kronor av din kredit och behöver bara betala ränta på de 15 000 kronorna som du använt. Ju snabbare du betalar tillbaka, desto mindre ränta blir det. Om du har ett bolån måste du från första dagen betala på hela lånet, men så är det alltså inte med ett kreditlån. Fördelarna med kreditlån är:

  • Mer kontroll
  • Smart backup
  • Betala bara ränta på vad du använder

Planera alltid lånet noga

Det första du ska göra är att försäkra dig om att du lånar pengar av en säker långivare. För det andra är det viktigt att du tittar på räntan. Ju lägre ränta desto bättre. Räntan kommer att avgöra hur snabbt du kommer att kunna betala tillbaka ditt lån. För det tredje bör du noggrant tänka igenom vilken summa som du ska låna. Behöver du 50 000 kronor bör du låna 50 000 kronor, inte mer. Säkerställ också att du har bra villkor: hur snabbt du måste betala tillbaka lånet och huruvida det finns onödiga administrativa avgifter som bara kostar dig pengar.

Glömt inte att lånet ska betalas tillbaka

Med pengarna på kontot har du möjlighet att köpa det du behöver, men du måste också betala tillbaka varje öre. Det är klokt att du försöker betala av lånet i snabbare takt än vad banken kräver av dig. Chansen för en bra privatekonomi är större ju mindre lån du har.