Spara pengar genom att baka hemma

I dessa inflationstider med stigande priser på mat, el och drivmedel finns det många ekonomiska fördelar med att baka själv istället för att köpa färdigbakat i butiken. Läs mer här om hur du kan spara pengar och vilka basvaror du behöver ha hemma.

Det är mycket enklare att baka eget bröd och egna bakverk än du tror och det finns en hel del pengar att spara, särskilt för barnfamiljer. Du behöver dock ha en del praktiska saker hemma för att lyckas med projektet, som till exempel praktiska silikonformar, decilitermått, bunkar och varor såklart.

Satsa på ett välfyllt skafferi

Du kan baka minst fyra limpor eget bröd till priset av 2 kilo kvalitetsmjöl. För 30-40 kronor kan du få fyra hembakade bröd istället för ett butiksbröd, vilket gör stor skillnad om ni är många i hushållet. Det finns många fördelar med att baka hemma:

  • Hälsosammare bröd och bakverk
  • Billigare än i butik och på caféer
  • Du får alltid färskt bröd

För att lyckas spara pengar som hemmabagare behöver du planera dina inköp och se till att du alltid har basvaror som mjöl, ägg, margarin, mjölk, salt och brödkryddor hemma. Ska du baka kakor och fikabröd behöver till exempel alltid ha socker, kakao, kanel, vaniljsocker och bakpulver i skafferiet. Om du planerar inköpen och håller koll på var du kan köpa storpack och göra sparklipp kan du banta dina kostnader rejält och spara en hel del pengar på att baka det familjen behöver på egen hand. Genom att baka allt bröd familjen behöver på helgen står ni aldrig utan bullar, bröd och bakverk.

Gå igenom dina köksskåp

Innan du sätter igång att baka ska du gå igenom skåp och lådor för att ta reda på vilka köksredskap du redan har och vilka du kan behöva investera i. Ett hett tips är att satsa på bakformar av silikon från leilasgeneralstore.com. Då blir det inte bara billigare utan enklare att lyckas med dina bröd och bakverk. Se också till att du letar upp några riktigt goda recept som kan bli familjefavoriter som mer än gärna får gå i repris.