Behöver kläder kosta pengar?

När du klär upp dig i nya kläder och rockar en outfit som aldrig förr får ditt självförtroende en riktig kick. Känslan av att känna sig snygg och självsäker gör att motivationen och engagemanget för dagen ökar. Däremot kan det bli svårt att få ekonomin att räcka till, för du kan inte köpa en ny outfit varje vecka. Eller kan du?

Utbudet i garderoben inspirerar dig inte längre och du känner att det är dags för något nytt. Din plånbok kanske inte tillåter en extravagant shoppingtur men du har andra alternativ. Istället för att ta en runda på stan eller frossa i internetshopping kan du sy dina egna kläder eller göra om ett plagg du redan har för att få känslan av något nytt. Detta är inte bara sparsamt för din plånbok, utan även skonsamt mot miljön.

Ta vara på det du har

Ta fram mammas gamla symaskin och bli kreativ! Se över vad du har i din garderob och ta fram plaggen du aldrig använder. Går det att göra något nytt med dessa? Du kanske inte har tänkt på att det går att bära dem på fler sätt än ett? Som nybörjare kan det vara svårt att veta vart du ska börja om du fått för dig att sy ett plagg från grunden. Därför är det enklast starta din karriär som sömmerska med att sy om något du redan har. En gammal t-shirt kanske blir din nya favoritkjol? 

Sy plagg från grunden

Hela tanken med detta är att det ska inte kosta dig en krona att uppgradera din garderob, därför gäller det att gnugga dina tankeknölar och vara så fyndiga du bara kan. Rota fram gamla gardiner med snygga mönster eller ta en gammal bordsduk och sy dig ett nytt plagg. Det finns många mönster och mallar att hämta från internet eller ta ett plagg du vet passar bra och utgå ifrån det. Om du känner dig modig kan du hitta på något eget.